Alles op

een rijtje

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Taalklas

De Taalklas Elburg-Nunspeet is ook een onderdeel van basisschool Innova en is gevestigd op de Da Costaschool in Nunspeet.

De Taalklas Elburg - Nunspeet biedt onderwijs aan nieuwkomers in samenspraak met alle basisscholen in Elburg en Nunspeet. Mede dankzij inzet van de basisscholen, gemeente en het samenwerkingsverband Zeeluwe is het mogelijk om kinderen op deze manier te ondersteunen.

In de Taalklas ontvangen nieuwkomerskinderen (expat-leerlingen, arbeidsmigranten, kinderen van vergunninghouder en adoptiekinderen) tijdelijk intensief taalonderwijs zodat ze het Nederlands zo snel mogelijk leren. Leerlingen volgen in de ochtenden onderwijs in de Taalklas. In de middag volgen de leerlingen onderwijs in hun eigen klas op de stamschool. Door middel van symbioseonderwijs moet een betere doorstroming in het primair onderwijs plaatsvinden en de nieuwkomer zo snel mogelijk integreren in een reguliere school in de gemeente Elburg of Nunspeet. Na een periode van ongeveer een jaar, worden de nieuwkomers teruggeplaatst naar de stamschool.

De Taalklas is bedoeld voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Vanaf 12 jaar worden kinderen naar het ISK door verwezen. Hiervan kan afgeweken worden. Er wordt vanuit gegaan dat kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar (groep 1 en 2) voldoende taalbad ontvangen in de reguliere klassen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Taalklas Elburg-Nunspeet: www.taalklas-elburg.nl

Filmpje Taalklas erbij plaatsen?
https://www.youtube.com/watch?v=cjap_vK4OD0&t=5s
 

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.